Ubat Cepat Sembuh Luka Bersalin Paling Berkesan

Anda sedang bersalin atau bakal bersalin yang sedang mencari ubat cepat sembuh luka bersalin paling berkesan untuk persediaan setelah bersalin nanti. Set Bersalin Shaklee banyak manfaat untuk membantu anda dalam usaha cepat sembuh luka bersalin. Perkongsian ini juga berdasarkan pengalaman sendiri.

Tahap proses penyembuhan luka

Peringkat  Peradangan

 

Mula-mula terjadi luka akan menyebabkan darah mengalir keluar dan penyempitan dari pembuluh darah akan berlaku untuk memastikan gumpalan darah terbentuk. Kemudian, hormon prostaglandin dan histamin dari dalam darah keluar ke pembuluh darah bagi meningkatkan aliran darah keluar dari tempat luka.

 

Peringkat Penyembuhan

Pada peringkat ini, sel-sel kulit mulai terbentuk dengan darah dan kolagen juga terhasil untuk memulihkan luka yang dihasilkan oleh fibrolast yang mana proses ini terjadi disebabkan asam askorbat, asam laktat serta pyridoxine dn zat besi.

 

Peringkat Pemulihan

Pada peringkat ini, luka akan tertutup sepenuhnya. Berlaku perubahan pada permukaan kulit luar walaupun tidak sepenuhnya kembali normal seperti kulit sebelum berlaku luka.

 

Nutrisi Yang Diperlukan Untuk Cepat Proses Sembuh Luka Berlaku

 

Ubat Cepat Sembuh Luka Bersalin Paling Berkesan

Ubat Cepat Sembuh Luka Bersalin Paling Berkesan

 

Vitamin C

Dalam usaha menyembuhkan luka, Vitamin C sangat berperanan untuk mengeluarkan kolagen dari dalam badan yang mana bertindak untuk mencegah luka-luka terbuka semula. Sumber makanan yang mempunyai banyak zat Vitamin C yang diperlukan semasa luka seperti Strawberi, Brokoli, tomato, bayam, buah oren dan pelbagai jenis buah-buahan. Namun tidak semua makanan diambil semasa bersalin. Sumber Vitamin C yang boleh membantu seperti Vita C Plus.

 

Vitamin K

Vitamin K sangat diperlukan pada masa peringkat pertama proses penyembuhan luka. Dengan bantuan kalsium, Vitamin K menghasilkan agen pembekuan darah.

Baca Juga :   Petua Tradisional Menurunkan Kencing Manis

 

Vitamin A

Ia berperanan mengendalikan pengeluaran kolagen dan membezakan fibroblast serta bakteria yang ada untuk menjamin keberkesanan atau cepat proses sembuh luka berlaku tanpa terbuka atau jangkitan bakteria. Jika berlaku jangkitan bakteria yang akan terjadi bernanah. Sumber makanan yang banyak membekalkan sumber Vitamin A seperti  sayuran berdaun hijau, buah-buahan berwarna kuning dan oren, produk tenusu, dan juga hati ayam atau lembu. Pastikan makan yang anda ambil masih mempunyai kandungan zat atau nutrisi masih ada.

 

Zink

Zink juga berfungsi untuk membantu enzim berfungsi dengan baik terutamanya kolagen. Protein akan membentuk pembinaan sel  baru dan zink yang akan membantu pembentukannya untuk menyembuhkan luka. Sumber Zink seperti  makanan seafood, daging merah, asparagus, sayur sawi, sayuran kekacang. Zat Besi Zat besi juga berfungsi untuk sintesis kolagen seperti zink. Individu yang mengalami kekurangan zink dan zat besi seperti pesakit anemia akan mengganggu proses penyembuhan luka dengan cepat. Sumber makanan yang ada kandungan zat besi yang tinggi ialah kacang panjang, kunyit, bayam, daun bawang, daging lembu.

 

Copper (tembaga)

Ia juga berfungsi untuk membantu enzim lysy oxidase untuk mengeluarkan kolagen dan elastin untuk menyembuhkan luka dengan cepat. Sumber makan yang tinggi cooper seperti  tomato, kentang, kacang hijau, tomato, sawi, terung, biji bunga matahari, tempe dan banyak lagi makanan yang berkhasiat.

Set Ubat Cepat Sembuh Luka Bersalin Paling Berkesan

Ubat Cepat Sembuh Luka Bersalin Minima

Ubat Cepat Sembuh Luka Bersalin Minima

               `

Vivix 

Vivix mengandungi Mitochondria yang berfungsi penjana tenaga di dalam sel yang menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel. Sel yang kuat penting untuk proses penyembuhan luka dengan cepat. Selain dari mempercepat proses sembuh luka, Vivix juga membantu meningkatkan tahap kesihatan dan kecergasan badan selepas bersalin secara keseluruhannya.

Baca Juga :   3 Alat Perubatan Yang Perlu Ada Di Rumah

 

Vitalea Iron Formula

Vitalea merupakan multivitamin dan mineral lengkap untuk keperluan badan seharian dengan setiap tablet mengandungi  30 nutrisi yang diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran dengan 12 jenis vitamin dan 7 jenis mineral.  Sumber vitamin dan mineral yang lengkap ini sangat membantu dalam proses cepat sembuh luka seperti luka bersalin atau luka disebabkan faktor lain.

 

ESP

ESP juga boleh membantu dalam proses cepat sembuh luka bersalin kerana di dalam ESP terdapat 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral penting bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu. ESP sangat mudah diserap di dalam tubuh.  Kandungan protein yang tinggi sangat membantu pembentukan tisu dalam badan dan tisu yang baru sangat diperlukan untuk proses penyembuhan luka. Vita C Plus Vitamin C sangat berfungsi untuk membentuk kolagen di dalam badan. Kolagen berfungsi dengan baik untuk menyembuhkan luka dengan cepat. Selain itu, vitamin C membantu sel darah  merah menyerap zat besi dan seterusnya zat besi dalam darah membantu merangsang penyembuhan luka.

 

Ostematrix

Begitu juga dengan Ostematrix yang mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, Vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron iaitu mineral yang penting membantu penyembuhan luka dan memberi peningkatan tenaga kepada individu selain menguatkan tulang.

 

Alfalfa Complex

Alfalfa complex juga  makanan tambahan yang kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Alfalfa  kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 215 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitolimia. 10 biji Alfalfa bersamaan dengan zat segelas susu segar.  Dengan nutrisi yang ada sudah tentu banyak membantu dalam usaha mempercepatkan proses penyembuhan luka. Collagen Powder  Shaklee Kandungan kolagen sudah tentu secara terus membantu menyembuhkan luka dengan cepat malah meningkatkan keremajaan kulit  dan melambatkan proses penuaan.

Baca Juga :   Tips Penjagaan Wajah Yang Betul dan Berkesan

 

Meal Shakes

Kandungan Mealshake yang lengkap dengan nutrisi iaitu dengan 24 jenis vitamin, mineral dan zat. Mealshake sesuai untuk semua golongan dan sangat membantu menyembuhkan luka.

 

Omega Guard

Omega Guard pula boleh membantu dalam usaha memulihkan luka dengan cepat dengan Omega 3 membantu rembesan prostaglandin untuk menyembuhkan luka. Selain itu, kandungan EPA dan DHA sangat membantu dalam perkembangan otak yang sihat serta keupayaan intelektual yang tinggi.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee untuk membantu menyembuhkan luka dengan cepat sama ada untuk luka bersalin atau luka lain, boleh berhubung dengan saya SID Shaklee yang sah untuk harga terbaik dan konsultasi secara percuma.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh