Kebaikan Vitamin C Shaklee dan Harga

Anda tahu,  apakah  Kebaikan Vitamin C Shaklee dan Harga?  Saya nak share dengan semua tentang kebaikan Vitamin C Shaklee setelah saya sendiri merasai kesannya. Vitamin C Shaklee berbeza kerana beberapa perkara yang menarik dengan bahan-bahannya dan fungsinya kepada kesihatan seharian saya sekarang.

Bagaimana Vitamin C Shaklee?

Kebaikan Vitamin C Shaklee

Kebaikan Vitamin C Shaklee

 

Kelebihan Vitamin C Shaklee

Kebaikan Vitamin C

Kebaikan Vitamin C

Vitamin C Shaklee ialah Sustained Release Vita-C Plus. Ia berfungsi secara semulajadi  untuk melepaskan kandungan Vitamin C ke dalam darah secara perlahan-lahan. Vitamin C dan Vitamin B merupakan vitamin larut dalam air. Untuk menjamin penyerapan yang maksimum dan berpanjangan, Sustained Release Vita-C Plus sangat berkesan kepada kesihatan dengan fungsi antioksida yang baik. Selain itu, ia juga sangat membantu untuk kesihatan gigi, gusi, sendi dan kesihatan secara keseluruhannya.

Selain itu, vitamin C juga mempunyai kesan yang istimewa kepada kulit untuk cantik. Ini kerana vitamin C berfungsi untuk menyerap nutrisi dalam pembuluh darah dan juga membawa banyak kandungan oksigen untuk kulit. Dengan fungsi tersebut, ia mampu menghasilkan kolagen untuk kulit semakin sihat dan bersinar. Kolagen merupakan sejenis protein yang menyokong sel untuk membina struktur dan tisu badan yang mana kemudiuannya mampu menyerap zat besi dengan baik dalam badan. Kolagen yang tinggi pula mampu memudarkan parut dan juga jeragat.

Vitamin C sangat tinggi kandungan antioksidan. Antioksidan ini mampu mencegah sel badan daripada ganguan radikal bebas, seterusnya dapat mencegah dari kanser. Antioksidan ini juga mampu mengekalkan keremajaan seseorang yang lengkap kandungan Vitamin C dalam nutrisi. Dengan kata lain, awet muda. Lebih muda dari umur sebenar.

Kelebihannya yang lain ialah meningkatkan sistem imunisasi. Apabila sistem imunisasi tinggi, ibarat benteng pertahanan yang kuat yang mampu mencegah dari terkena  selesema. Ia juga boleh membantu untuk atasi Asthma jika diamalkan sebaiknya secara berjadual. Dapatkan nasihat dari pakar nutrisi.

Baca Juga :   Didik Anak Lelaki Hormat Kepada 5 Individu

Bagi menjaga kesihatan rambut, Vitamin C sangat membantu dengan bantuan penyerapan zat besi dan oksigen yang lengkap sehingga ke akar rambut. Oleh sebab itu, lengkapnya nutrisi akan membantu merawat masalah rambut seperti kelemumur, rambut gugur, dan uban.

Kelengkapan sumber nutrisi Vitamin C dapat membantu mencegah penyakit berbahaya yang lain  seperti tekanan darah tinggi, obesiti, katarak, sakit jantung dan diabetis. Ini kerana Vitamin C berfungsi membuka salur darah dengan baik dan kefungsian salur darah yang dapat bekerja dengan baik.

Keistimewaan Vitamin C Shaklee atau Kelainannya

Adakah anda tahu? Tubuh manusia ini mampu menghasilkan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh menghasilkan dan menyimpan vitamin C dengan sendiri.  Oleh sebab itu penting untuk kita mengambil vitamin C dalam diet harian. Mungkin tidak perlu jika anda rasa yakin dengan pengambilan hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam menu seharian sudah mencukupi kandungan Vitamin C untuk kefungsian kesihatan tubuh badan anda.

Sustained Release Vita-C Plus Shaklee berbeza kerana ia dapat membantu banyak perkara dalam meningkatkan tahap kesihatan.  Ia adalah vitamin yang dihasilkan dari bahan semulajadi iaitu ekstrak jagung yang mana sangat sesuai untuk penghadaman perut yang sensitif. Sustained Release Vita-C Plus Shaklee juga release system yang berterusan sehingga 500 mg dalam masa 5 jam secara perlahan-lahan ke dalam darah. Persamaannya seperti anda makan satu biji setengah buah oren setiap jam dalam masa lima jam. Ia ditambah lagi dengan 120mg citrus bioflavonoids dan actssynergistically dalam vitamin C tersebut untuk meningkatkan kesannya.

Kandungan Vitamin C Shaklee

Fakta Kandungan Vitamin C

Fakta Kandungan Vitamin C

180 kapsul untuk 180 hidangan dan 180 hari. Sangat ,menjimatkan untuk kesihatan yang maksimum.

 

Kegunaan Vitamin C

Vitamin C boleh diambil sebiji sehari untuk menjaga tahap kesihatan yang baik sepanjang masa.

Baca Juga :   Ayam Dicemari Bakteria Menyebabkan Keracunan Makanan

Untuk bantu atasi Selesema, boleh diambil 2 biji. Insya Allah dapat membantu menyembuhkan selesema dengan cepat.

Untuk kecantikan kulit muka, anda boleh jadikan ia sebagai masker. Patahkan sebiji Vitamin C, ambil separuh dan rendamkan dalam sedikit air. Kemudian, tampalkan di bahagian muka sehingga kering. Boleh basuh muka dengan air suam. Anda akan rasa kulit anda lebih baik dari sebelumnya. Untuk kesan yang maksimum, boleh diamalkan sekurang-kurangnya 2 kali seminggu.

Harga Vitamin C

RM 97.50 

Sebiji hanya RM 0.54 sahaja. Sangat murah dan jimat untuk kesihatan yang maksimum.

Cara Untuk Dapatkan Shaklee

Untuk pembelian menggunakan kad kredit anda boleh klik esell di bawah.

 

 

 

Sekiranya ingin berhubung dan dapatkan konsultasi secara percuma anda boleh berhubung dengan dengan kami sama ada melalui whatapp atau telegram. terima kasih kerana berminat membaca sehingga akhir.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh