Apa PHYTOCOL-ST TM ?

Apa tu PHYTOCOL-ST TM ? PHYTOCOL-ST TM  ialah sejenis makanan tambahan yang boleh membantu anda menurunkan paras kolesterol LDL secara semula jadi dan sihat. Apa kandungan yang ada dalam PHYTOCOL-ST TM yang boleh membantu anda dalam tahap kesihatan kolesterol. Jom kita teroka sama-sama tentang kandungannya.

Kandungan PHYTOCOL-ST TM

Sterol dan Stanol dari tumbuh-tumbuhan semula jadi yang mana mampu berfungsi untuk menurunkan paras kolesterol LDL dalam darah.

Bagaimana bahayanya Kolesterol LDL kepada anda?

PHYTOCOL-ST TM

PHYTOCOL-ST TM

Kolesterol jahat LDL perlu diawasi kerana jika ia berlebihan akan terkumpul di dalam salur darah dan meningkatkan risiko sakit jantung. Tidak hairan kalau orang muda pun tiba-tiba meninggal pada masa kini  kerana sakit jantung.

PHYTOCOL-ST TM

PHYTOCOL-ST TM

Cara Sterol dan Stanol Berfungsi

Sterol dan stanol wujud dari makanan seharian kita terutama dalam kandungan tumbuh-tumbuhan sayuran,buah-buahan dan bijirin semula jadi seperti lobak merah, gandum, dan tomato.

Kandungan Sterol dan Stanol ini akan cepat menyerap dalam usus yang mana menyebabkan hanya sedikit kandungan kolesterol masuk ke dalam darah.

Oleh yang demikian, PHYTOCOL-ST TM sangat disarankan terutamanya jika anda telah membuat pemeriksaan kesihatan yang menunjukkan paras kolesterol LDL melebihi paras normal kerana dikhuatiri anda akan terkena sakit jantung kronik dalam jangka masa pendek. Apa pun semoga kita membuat pilihan yang terbaik untuk tahap kesihatan yang maksimum dalam melaksanakan aktiviti seharian.

 

Baca Juga :   Bagaimana Tangani Anak Picky Eater

One Response

  1. reiny

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh